Búbos Hírek
Fontos mérföldkő a szupervályog hazai életében, hogy 2015. július 2-án megkaptuk a Búbosházak (nádtetős kupolás présház illetve élőtetős dombház) építési engedélyét, mely szeptember elején jogerőre is emelkedett. Ez az első olyan hivatalos építési terv és engedély Magyarországon, amely a szupervályog-technológia minden előnyét kihasználó, különleges formavilágú, kupolás-boltozatos szerkezetű szupervályog falazatú dombházra, illetve egy nádtetős présházra készült. Külterület lévén mindkét ház gazdasági épület besorolást kapott, de lakóháznak lett tervezve (energiatakarékos - A energetikai besorolású, hőszigeteléssel, megfelelő lakó- és mellékhelyiségekkel ellátott).
További részletek -> Engedély, jogszabály

Köszönjük a Tatabányai Kormányhivatal és Építésügyi Iroda segítőkész dolgozóinak, és tervező/statikus építész barátainknak (Mújdricza Péternek, Pintér Ágnesnek és Mújdricza Ferencnek).

A terveket a Búbosház vándorkiállítás keretében 2015 nyarán a Tatabányai Kormányhivatalban illetve a Héregi Pásztorházban is bemutattuk, illetve további helyszíneket is tervezünk.Szupervályog Ökoház Projekt
BÚBOSHÁZ VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Tatabánya Kormányhivatal
2015. május 14-21.
Héreg Pásztorház  
2015. július 26-augusztus 9.  

Sikeres szupervályog és őkoépítészet kiállításunk a Tatabányai Kormányhivatalból Héregre költözött, a majdani Búbosházaknak otthont adó faluba.
Az ünnepélyes megnyitóra a rendhagyó SzuperMA Nyílt Nap keretében került sor július 26-án.

Mindkét kiállítás fotóiban 
Facebook-os oldalunkon
gyönyörködhetsz.
A tatabányai kiállításon készült interjú a YouTube-on.